Cum să te pregătești pentru o excursie ecvestră

Cum să te pregătești pentru o excursie ecvestră

Vastele zone sălbatice din județul Harghita oferă posibilitatea petrecerii unor ore deosebite de echitație într-o atmosferă foarte specială – largi deschideri către orizont , râuri cristaline și nesfârșite câmpii montane .

La excursiile călare organizate de noi în minunatul ținut secuiesc, pot participa deopotriva copii și adulți, începători și profesioniști. Folosind caii islandezi robuști și blajini – ideali pentru călărit pe poteci de munte – puteți descoperi și explora sălbăticia munților Harghita optând pentru una dintre ofertele pe care vi le punem la dispoziție: excursii de o jumătate de zi, o zi sau chiar mai multe excursii de o zi. Acestea pot constitui o plăcută și accesibilă vacanță călare sau opțiunea ideală pentru cei care doresc să descopere plăcerea călăriei într-un ținut sălbatic.
Orele de echitație petrecute în acest minunat peisaj vă oferă o oportunitate excelentă de vă apropia de natură, dar și șansa de a întâlni cerbi lopătari, iepuri sălbatici, vulpi, vulturi sau chiar berze negre.
În vecinătatea Vilei Honor se află și Parcul de animale sălbatice din Izvoare unde puteți vizita în mediul lor natural peste 400 de mufloni, căprioare, cerbi carpatini și cerbi lopătari.

Echipamentul necesar pentru excursiile călare depinde de anotimp. Este foarte important să fiți îmbrăcați adecvat. Pentru a vă veni în ajuor, vă prezentăm în continare o scurtă listă cu sugestii referitoare la echipamentul recomandat unei excursii de o zi, respectiv o jumătate de zi:

  • pantaloni speciali de călărie sau pantaloni comfortabili (nu blugi).
  • tricou și o vestă
  • o jachetă sau haină de ploaie – în sezonul rece
  • poseta de sah
  • cizme de călărie sau bocanci – Pe parcursul traseului călare ar putea exista scurte porțiuni de mers pe jos, de aceea este important ca încălțămintea să fie comfortabilă pentru ambele situații.
  • Casca de călărie este obligatorie! Dacă nu aveți una proprie, o puteți solicia de la noi.
  • Back protector
  • mănuși de echitație

În final, nu putem sublinia îndeajuns necesitatea de a asculta: ascultați-vă calul, ascultați-vă propriul corp, ascultați natura și, nu în ultimul rând, ascultați ghizii care vă însoțesc – călăreți experimentați, buni cunoscători ai cailor și a întregii zone.