Tudj meg rólunk többet

Izlandi lovaink nyugodt, békés természetének köszönhetően a lovaglás már az első perctől egy kellemes és biztonságos élményt tud nyújtani. Az izlandi lófajta békés természete mellett azért is közkedvelt, mert ügetési stílusa eltér a megszokottól, és egy sokkal kellemesebb, könnyedebb lovaglási élményben részesít. Nem hiába választottuk ezt a fajtát. A másik figyelemreméltó jellegzetessége az összetéveszthetetlen mozgása, az úgynevezett tölt. Ez egy olyan sajátságos mozgásforma, amely szinte kizárólag csakis az izlandi póni sajátossága. A lábsorrend a lépésével megegyező, de ezt az egészen lassú tempótól a vágta sebességig képes fokozni. Ha valamihez hasonlítani akarnánk, talán a humán sportban a séta és a távgyaloglás kapcsolata lehetne felhozható példa. A tölt mozgás a lovas számára rendkívül kényelmes, nem ráz, kellemesen hintázó érzetet kelt, könnyű a lovon fennmaradni.
Ajánlatainkat kifejezetten az Önök igényeihez igazítottuk, így nálunk megtalálják számításaikat úgy a haladó, mint a kezdő lovasok is. Akik nem csak egyszerű lovastúrára vágynak, azoknak speciális gasztro-lovastúrával kedveskedünk. Ha Ön a vadon szerelmese, nálunk lóháton barangolhatja be az Ivói Vadasparkot, mely szarvasok, őzek és muflonok otthona. Nézzem meg aktuális lovasprogramjainkat ITT.


Our history:

 • Our first 4 horses arrived from Iceland

  In September 2007 we bought our first horses from Iceland.

  The Ranch is owned by the Albert family. The icelandic horse has easily adapted to wather and land conditions in Romania since, here in Ivo valley we have cool sommers and hard winthers.

 • Other 4 horses arrived to Ivo

  Since our first horses loved the weather and climate of Ivo valley we decided to buy 4 more. In June 2009 they arrive to our ranch healthy and eager to meet they new environment.

 • We bought 8 horses from Iceland

  In September 2010 eight new Icelandics arrive to our ranch from Iceland.

 • The firs two baby horses

  The firs two little icelandic horses are borne at the Ranch: Sölgi and Samson von Ivo. Two healthy little boys.

 • Our ranch has 31 horses

  Since 2007, when the first four horses arived from Iceland the ranch grew a lot, and now we have 31 horses from whitch 14 were borne here in Ivo and all of them are registered in WorldFengur - the studbook of origin for the Icelandic horses.
 • Our firstbornes first riding tours

  From our 31 horses 18 are rideable. This year we started to work with our firstborne ones Sölgi and Samson.
 • Our Indoor riding hall was opened

  Our indoor equestrian arena opened in October 2019 is ideal for horse riding lessons and seminars during the cold season.
 • We have 33 horses

  From our 33 horses 30 are rideable. We organise long and short riding tours in the region of the Harghita Mountains.
WE TEAMED UP WITH THESE AWESOME PEOPLE